Om Sub Club

Joakim skapade och drev välkända Kinky Nights för många år sedan, men efter att Joakim valde att ta en paus från subkulturscenen minskade antalet trygga arrangemang kraftigt och det skapades ett tomrum på Göteborgsscenen. Nu fyller Sub Club detta tomrum, återigen med Joakim i spetsen. En av Joakims största drivkrafter är passionen att skapa en trygg och säker, fysisk, samlingsplats där olika subkulturer (med huvudfokus på bdsm, fetisch och sexuella minoriteter) kan träffas i en trygg miljö utan samhällets fördomar.

Sub Club startade 2016 i Majorna, och flyttade 2018 till en mer permanent lokal på Backaplan. I samband med flytten till den nya lokalen satsade Sub Club större, bättre och mer påkostat än någonsin förr. Detta i kombination med feedback från föreningens 2000+ medlemmar har Sub Club idag skapat en unik samlingsplats, med stort fokus på inredning och innovativa verktyg, som med små medel kan förändras efter tema, önskemål och behov. Självklart utan att tumma på otroligt viktiga punkter så som t.ex. brandsäkerhet, larm och regler. Som ett naturligt steg i att skapa denna trygga samlingsplats var Sub Club även först ut i Sverige, som ideell förening med inriktning på dessa subkulturer, att erbjuda betalningsmöjligeheter från både Swish och kortbetalning till fakturering. 

Sub Club crew består av ett stort team som alla jobbar ideellt och lägger ner mycket tid och passion för att skappa denna trygga samlingsplats. 

Kalendern kommer fortsättas att fyllas med allt från träffar och mässor till workshops och föreläsningar. Vill du bidra till mångfalden av sammankomster hos Sub Club? Tveka inte att kontakta oss!

Vill du hjälpa oss att utveckla Sub Club ännu mer?
Donera gärna en valfri summa via
PayPal

Sub Club® är ett registrerat varumärke.

Sub Clubs logotyp

Sub/Submission betyder Underkastelse.

Sub/Submission används främst inom kampsort där vanligtvis ett lås eller en strypning förekommer. Ordet kommer från engelskans submit som betyder "ge upp".

Odalrunan i mitten betyder Äganderätt.

Odalrunan är historiskt sett som en symbol för hem, gård och byggd. Det finns många källor om denne men den mest trovärdiga källan pekar på att runan skapades 963 av vikingar.

Även Reidmars dikt kommer från 963 där runan i originaltext ska vara nämnd (källa saknas).
I mitten av 1600-talet, närmre bestämt 1647 användes runan av godsägare för att tala om för arbetare, tiggare eller skatteverk (dåvarande) att det fanns en ägare till gården.

Idag så är enbart betydelsen ”äganderätt” solid mot svensk akademi.

"Trolldomskyndig mann, antakelig dverg, far til Fåvne, Regin, Oter og døtrene Lyngheid og Lovnheid. Han tvang Odin, Høne og Loke til å gi seg en stor gullskatt fordi de hadde drept Oter. Han voktet på gullet som han ikke unte sine sønner. Derfor ble han drept av sin sønn Fåvne. Les Snorre Edda og Reginsmål."

Till minne av
Rosanna Lovnheid (1990 - 2016) och
Fredrik Lovnheid (1982 - 2017)

Club är en synonym - Slutet sällskap.

Samarbetspartners

G-punkten är en butik med massor av BDSM-artiklar & andra sexleksaker. Sub Club-medlemmar har 10 % rabatt.

Mshop har ett stort utval av sexleksaker, underkläder, bdsm etc. Butiken ligger på Andra Långgatan i Göteborg

Centralt belägen restaurang i hjärtat av Göteborg med ett högklassigt kök och avspänd miljö.

Linnéas naglar erbjuder dig 10% på att göra dina naglar och andra behandlingar om du visar upp ditt melemskort. SUPINE LAB Linnegatan 45.

Vi sammarbetar med en väldigt duktig möbeltillverkare för udda möbler.

SLM Göteborg (Scandinavian Leather Men Göteborg) är en icke-politisk och en icke vinstdrivande medlemsförening för män som har sex med män och är intresserade av läder, BDSM och andra fetischer.

Crew

Sub Club består idag av en dedikerad grupp människor från alla håll och kanter i livet.

Vi är alltid intresserade av att få in volontärer, vilket är ett bra sätt att komma in i gänget och snabbt lära känna andra medlemmar. Du kommer med all säkerhet att lära dig snabbt och få nya vänner. Använd formuläret och berätta lite om dig själv och vad du kan bidra med, så återkopplar vi så snart som möjligt.

MVH,
Sub Club Crew

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.